Mijn naam is Janette van Hardeveld en samen met mijn twee volwassen dochters en mijn Berners woon ik op een prachtige plek in het mooie Salland, Raalte tussen de weilanden met de bossen in de buurt. Mijn honden zijn mijn kinderen en leven dan ook in huis en zijn volledig onderdeel van ons gezin.

 

Toen ik als jong meisje als zaterdaghulp werkte in een boekhandel en daar elke ochtend een Berner met zijn baasje de krant kocht en knuffels kwam halen,  is mijn hart verkocht aan dit geweldige ras.

 

In 1990 kwam mijn eerste Berner jongen in mijn leven. Eenmaal een Berner in je leven, dan ben je al snel besmet. En aangezien één ook maar alleen is, kwam er in 1991 al snel een 2e Berner bij.  Wederom een reu, omdat ik toch wel van een forse "knuffelbeer" hou.

 

Aan het begin van deze eeuw verloor ik beide Berner-mannen kort na elkaar. Zij haalden beiden weliswaar een hele respectabele leeftijd van 10 resp. 12 jaar, maar het verlies en verdriet was er niet minder om. Het heeft dan ook even geduurd , voordat ik er weer aan toe was om mij te hechten aan een gezinslid, waarvan je weet dat je hier ooit weer afscheid van zult moeten nemen...

 

In 2002 werd ons gezin (inmiddels ook uitgebreid met 2 dochters) verrijkt met wederom een Berner, want aan dit prachtige ras was ik volledig verknocht geraakt. En ook dit keer was de keuze een jongen: Amaaris Easy Living. Met slechts 1 Berner was het leven niet compleet en zo kwam in 2003 ons eerste meisje bij ons: Jinte Off Sofie's Pride! 

Onze 4e Berner, Jinte Off Sofie's Pride, was dus een teefje. Een zeer bewuste keuze, want na enkele jaren in de Bernerwereld te hebben rondgekeken, had ik besloten om mijn steentje bij te willen dragen aan het willen helpen voortzetten van dit schitterende ras. Ik speelde al enige jaren met de gedachte om mij op het pad van het fokken te begeven en besloot deze gedachte om te zetten in het verwezenlijken ervan. Na een gedegen kennisopbouw en voorbereiding was begin 2007 het eerste nestje van mijn kennel "Van de Berner Vallei" een feit!! Een nest waar ik best trots op en tevreden over mocht zijn. En dat was ik dan ook! In 2008 heb ik een tweede nest gefokt en ook hierover was en ben ik nog altijd heel content . Uit dit tweede nest heb ik wederom een teefje aangehouden: Barones Fenne Van de Berner Vallei. Mijn eerste "eigen" fok! Een prachtige pup, die uitgroeide tot een prachtige volwassen dame met een imposant uiterlijk en immens lief, open en vriendelijk karakter. Een echte rastypische Berner-lady dus! Fenne heeft mijn kennel veel gegeven en gebracht. Veel van haar zie ik terug in haar nakomelingen en dat is fantastisch om te zien. Fenne heeft in 2010 op een aantal shows zeer goede resultaten behaald en is o.a. Nederlands Jeugdkampioen geworden. Eind 2009 verloren we Amaaris tot ons grote verdriet en bleven wij achter met 2 Berner-dames.

 

 

In augustus 2010 heb ik mijn 3e nestje gefokt met Jinte, waar ik ook weer een teefje uit heb aangehouden: Caitlyn (Lise). Later datzelfde jaar verloren we Jinte tot mijn immense verdriet. Wij bleven wederom achter met 2 honden: Barones Fenne en Lise Van de Berner Vallei.

Barones Fenne kreeg in augustus 2012 haar eerste nestje. Lise kreeg in maart 2013 een nestje (dit was het E-nest),  5 reutjes en 2 teefjes, en hieruit heb ik een teefje, Evi, aangehouden. Op 16 december 2013 werd het F-Nest geboren; uit dit nest heb ik Farah aangehouden om deze mooie lijn voort te kunnen zetten. Farah is inmiddels Nederands Jeugdkampioen en Benelux Junior Winster.

 

 

Ook heb ik uit interesse  diverse cursussen en opleidingen gevolgd, zoals Dierenasiel-/dierenpensionbeheerder (2003) en het Hondentoiletteer-bedrijf (2006). In datzelfde jaar ben ik gestart met een trimsalon.

 

Inmiddels zijn we een aantal jaren verder, is mijn roedel fiks gegroeid, ben ik gelukkig op en dankbaar voor alle Berners die allemaal op hun eigen manier, met hun eigen karakter deel van ons gezin zijn geweest, alle  pups die in mijn kennel zijn geboren en allemaal een warm thuis hebben gevonden, heel trots op de mooie resultaten die mijn volwassen honden en youngsters behalen c.q. hebben behaald op diverse shows in binnen- en buitenland en zeg ik met gepaste bescheidenheid dat ik inmiddels meerdere kampioenstitels heb mogen behalen. 

Voor mij als fokker van Van de Berner Vallei staan een paar aspecten voorop: gezondheid, karakter en uiterlijk.

Gezondheid : lang leven en doordachte bloedlijnen. Mijn honden worden altijd getest op o.a. HD, ED, OCD, DM, levershunt en andere mogelijke aandoeningen,

Karakter: open, vriendelijk, lief, aanhankelijk, sociaal, zelfverzekerd en voldoende zelfvertrouwen, 

Uiterlijk: mooie vacht, duidelijke brandkleuren, goede aftekeningen, juiste proporties, mooie volle honden, de rastypische Berners! 

Ik ben lid van de Nederlandse - (NBSV) en de Duitse (DCBS) Berner Sennen vereniging en fok volgens deze reglementen. 

Ik wens u veel leesplezier toe en hoop dat mijn site u voldoende duidelijkheid en inzicht heeft gegeven in wie ik ben en waar ik voor sta. Mocht u meer informatie wensen of een keer willen langs komen om nader kennis te maken, bel mij gerust! Iedere Berner-vriend(in) is van harte welkom!  

Een grote Berner-groet, 

Janette van Hardeveld